רקע
התפרצות הקורונה במרץ 2020 אילצה גם את צה"ל לעשות הסתגלות מהירה למצב המורכב ולמצוא פתרונות יצירתיים לשינוע עשרות אלפי חיילים בצורה בטוחה בהתאם למגבלות המגפה.
חיילים שהותרה יציאתם מהבסיסים לא יכלו לנוע עקב הגבלות חמורות וצמצום היקפי התחבורה הציבורית. נוסף על כך, הסעות מאורגנות נדרשו להכיל כמות מוגבלת וידועה מראש של משתמשים.
מכלול האתגרים שעמדו בפני משרד הבטחון הוליד את הצורך ליצור מערך היסעים עצמאי שמנוהל באמצעות פתרון טכנולוגי שיודע לתכנן את הנסיעות על בסיס דרישות נוסעים ובהתאם לאילוצים רבים.
השינויים צפויים לייעל את הצבא במובנים רבים, לגרום לפיקוד העורף לשנות או לבטל חלק מתפיסות העבודה שלו בחירום שהתגלו כפחות יעילות, להקל דרמטית על מפקדים וחיילים בשגרה היומית, והבונוס – לחסוך זמן, כסף ודלק
כעת, עם גיבוש התוכנית הרב שנתית החדשה, הקיצוץ הצפוי בתקציב הביטחון והשאיפה להתאים את מערך ההיסעים בצבא למאה ה-21 ,אפליקציית השאט"ל צפויה לחולל מהפכה של נוחות, חיסכון ויעילות, אם צה"ל יאמץ אותה. "יהיו עוד חיילים בבסיסים עורפיים, שיוצאים יומיות, שימשיכו לנסוע ברכבות ובאוטובוסים אחרים, אבל הרבה פחות
פתרון
מערך ההסעות החדש של צהל מתופעל באמצעות אפליקצייה המספקת מידע לחיילים על מסלולי האוטובוסים, נקודות ושעות האיסוף/פיזור, ואוספת מידע על השימוש בשירות.
לצד האפליקצייה פועלת תוכנת ניהול המרכזת את נתוני כלל המשתמשים (קבלני הסעות, נוסעים, מפקדי היחידות בבסיסים), מקבלת ניטורים של הנסיעות בזמן אמת ומתכננת את המסלולים בהתאם לאילוצי הבסיסים.
יישום
כל חייל יכול להזמין נסיעה מראש לפני צאתו מהבסיס לחופשת סוף השבוע בבית, והאלגוריתם שבאפליקציה מחשב מאות מסלולי נסיעות בהתאם לאלפי, ואם צריך גם עשרות אלפי החיילים, שייסעו באותו יום נתון. נקודת המוצא הראשונה שבה האוטובוס יעבור תהיה בשער של הבסיס שבו יעלו קודם החיילים והנקודה האחרונה – שכונת המגורים של החייל האחרון במסלול. בלי טרטורים, עיכובים, המתנות והחלפות בתחנות המרכזיות ובקרונות הרכבת הצפופים ממילא.
כך גם במסלולי החזור בימי ראשון, ובימים "רגועים" יותר באמצע השבוע. החייל אף יכול לבקש להגיע ליעד אחר אליו יגיע מהבסיס, למשל כתובת של זוגתו או קרובי משפחתו בעיר אחרת. טווח ההורדה של החייל מפתח ביתו הוא 300 מטרים עד קילומטר אחד, ושכלול נקודות ההורדה מתבצע כמו באובר שיתופי – חישוב המסלול המהיר ביותר תוך התחשבות בנקודות ההורדה השונות של הנוסעים, וגם עומסי תנועה וצירים חלופיים. בתוך 21 הימים הראשונים לפעילותה, 12 אלף משתמשים הורידו את האפליקציה, ובוצעו דרכה למעלה מ-75 אלף נסיעות.
xxxאלף נסיעות כבר בוצעו באפליקציה שפותחה עקב צמצום התחבורה הציבורית, ועשויה לחסוך לפחות %25 מ-700 מיליון השקלים שצה"ל משלם בשנה לרכבת ולאגד.
נוסעים
נסיעות
זמן
מרחק
״העבודה של שיפט היא פנומנלית, איכותית וחסכה
לנו הרבה כאבי ראש, ייעול של כח אדם ואמון מלא
של ציבור הנוסעים… לא יודע איך הייתי
מסתדר בלעדיהם״
קוקי קולי, מנהל ארגון היסעים